Kanotur 2018

Kanotur 2018

Av Ole Hermann Karlsen

Da var det igjen klart for årets kanotur til Sverige, turen gikk i år som i fjor fra Simsele til Jackvik. En passe lang tur som inneholder både korte og lange bæringer over land og en god del padlestrekker. Første overnatting ble ordnet i en fei, bål ble lagd og stemningen var stor.


.

Her med troppssjefen og noen av guttene

Utsikten.

Dag 2 startet med et lite padlestykke før første lille bæring, så 200 meter padling så ei ny bæring på 6-700 meter.

Her med mine medkanopadlere.

Samling på vannet.

Været var helt greit til å begynne med men når vi nærmet oss camp 2 kom regnet. Først litt yr så ordentlig regn! Men humøret på samtlige var på topp hele tiden.

Fisking ble det også tid til…

.

Ellinor fikk masse abbor og størst gjedde.

Mia fikk størst abbor

.

Aleksander fikk størst ørret.

Magne fikk størst Harr men bilde mangler…

 

Legger ved flere fiskebilder lengre ned på siden. De fisket tidlig og sent, noen i kano og noen fra land. Fisk ble stekt og spist

.

Lørdagen ble Preben utpekt til chef…

Kjøttsuppe/lapskaus på menyen. Oppskrift ble formidlet før vi voksne dro på fisketur.

Dette er hva vi kom tilbake til…

Fantastisk mat ble servert til alle, stappfull kasserolle ble tømt på kort tid. Chef Preben og crewet hans leverte til gull.

Leirbål ble også holdt på lørdag.

Sione, Mia og Synne holdt leker og sang.

Her kommer sjefen sjøl med vedkubbe til bålet.

Vedsaging ble forresten veldig populært!!

.

Noe som resulterte i stort bål nesten døgnet rundt.

Men selv disse flotte turene går mot slutt. Siste dag med padling og bæring sto for dør. Vi avtale at senest kl 10 søndag morgen skulle vi gå fra leir og til kanoene vi bar ned lørdag kveld. Men med gotterihyllene på landhandelen i blikket var vi faktisk på vannet kl 10.

Fra toppen av knausen her måtte kanoene bæres/dras ned mellom trærne. Etterpå måtte alle opp å hente personlig bagasje. Mange slitne rygger og bein etter hvert, men ut på vannet kom vi. Full fart over et pittelite stykke av Hornavann der vi også passerer små deler av Kungsleden som er så kjent i Sverige.

Så kom det jaggu ei bæring til…

.

Baugpynt på kano.

 

Kanoene først så personlig utstyr. Litt mat og drikke før sjarmøretappen inn til Jackvik.

Så litt bilder fra turen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

-

.

.

Med dette bildet av utsikten min fra hengekøya vil jeg få takke alle for turen. Dette ble min femte og siste offisielle kanotur sammen med verdens beste speidergruppe. Det har blitt mange flotte minner og bilder som jeg skal ta med meg i bagasjen til Andøya neste sommer. Men det største av alt er å se ungene mestre. Fra de første turene de får være med på helt fram til roveralder. De får til det de vil få til, det er bare å la dem få prøve.

Vemodig og ydmyk hilsen

Ole H. (han dærre gærningen)